problems with my AP lid

  1. #1

    Member Since
    Apr 2008
    From
    The Bay Area(San Jose), California
    Posts
    30

    problems with my AP lid

    so the front of my lid looks decent, but when i turn it, i see this

    A HORRIBLE GAP, D:

    this is only on the right side. is this normal? or should i try to fix it?

    thanks in advance

    also, forgive the horrible picture quality

  2. #2

    Re: problems with my AP lid

    That is normal, its a common misconception that the trooper helmets were pristine and tidy, in reality most of them were sloppily assembled and painted, I would leave it alone, I have 3 TE helmets and they are all similar

  3. #3

    Re: problems with my AP lid

    I agree, this is normal. Mines the same.

  4. #4

    Re: problems with my AP lid

    Mines the same bro and i also have an AP. as long as the front is good your fine. Also If you look at old references the suits look like they were built with rusty spoons!.. dont sweat it.

  5. #5
    I helped at SDCC '08 Jango 5204's Avatar
    Member Since
    Nov 2005
    From
    Central, Ca
    Posts
    1,376

    Re: problems with my AP lid

    Gaps on mine too.

  6. #6
    corby's Avatar
    Member Since
    Jul 2007
    From
    Parker, Colorado
    Posts
    334

    Re: problems with my AP lid

    gbeef said:
    the suits look like they were built with rusty spoons!


    sorry, I couldn't resist

  7. #7

    Re: problems with my AP lid

    I have an AP, mine doesnt have as much of a gap. But what i did was slowly trim the ear to fit the shape of the helmet. BUT, like was mentioned a few times before, the originals were sloppily assembled, so its not that big a deal. If it bugs you, you can get new ears and just trim them slowly, trial and error, trim a little, check fit, repeat until your happy. =)

  8. #8

    Re: problems with my AP lid

    Yes, thats exactly how the helmets go. I got a TE helmet where Matt put it together before sending it to me. The gaps on that were just about the same, so you did good.

  9. #9

    Re: problems with my AP lid

    just another voice on the "that's normal" front

    the real suits were a mess, and the AP kit carries over a lot of that.

  10. #10

    Member Since
    Apr 2008
    From
    The Bay Area(San Jose), California
    Posts
    30

    Re: problems with my AP lid

    i have another question kind sirs, the tube stripes that came with the helmet have 13 stripes, but when i see the older helmets, they only have eleven. what is the correct number?

    this might be a really stupid question, but after spending some time painting/removing paint from the helmet made me a bit dizzy...

  11. #11

    Re: problems with my AP lid

    haha i believe 11 is correct, hence why thats what i put on mine. plus you may notice that 13 wont fit anyway =)

  12. #12

    Re: problems with my AP lid

    Oh when you apply them make sure you have them the right way!... (from personal experince!!!!)

  13. #13

    Member Since
    Apr 2008
    From
    The Bay Area(San Jose), California
    Posts
    30

    Re: problems with my AP lid

    lol, thanks guys. well, i messed up on one side, but its not that bad

    =/

  14. #14
    ShocKWavE's Avatar
    Member Since
    Oct 2002
    From
    San Diego, CA
    Posts
    1,092

    Re: problems with my AP lid

    I ditched the decals and painted my stripes using automotive pinstripping as a mask. Worked GREAT as the real stripes are not all exactly identical. The number of tube stripes also varies by the way. Ah the beauty of asymmetry.
    Last edited by ShocKWavE; Aug 26, 2008 at 1:15 AM.

  15. #15
    runJEDIrun's Avatar
    Member Since
    Apr 2007
    From
    Silver Spring, MD
    Posts
    850

    Re: problems with my AP lid

    asymmetry is the new symmetry lol. But really the gap is totally screen accurate and my AP had it as well. These helmets were thrown together pretty hastily for the movie.

  16. #16

    Member Since
    Apr 2008
    From
    The Bay Area(San Jose), California
    Posts
    30

    Re: problems with my AP lid



    well here it is guys. thanks for all the help. i just need some nylon webbing to make a harness for the armor

Similar Threads

  1. problems
    By Jason_strk in forum Boba Fett Helmet
    Replies: 4
    Last Post: Sep 11, 2009, 6:35 AM
  2. Question: Airbrush problems
    By 22ssplt in forum The Sarlacc Pit
    Replies: 11
    Last Post: Jan 22, 2009, 12:37 PM
  3. PM System problems ??
    By fettpride in forum The Sarlacc Pit
    Replies: 3
    Last Post: Feb 15, 2008, 3:51 PM
  4. Fog Problems in my helmet
    By fett-uk in forum Boba Fett Helmet
    Replies: 27
    Last Post: Aug 5, 2004, 4:24 AM
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •