Subscribe
  1. TK-1776's Avatar
    Member Since
    Dec 2003
    Posts
    461
    May 1, 2004, 5:25 AM - rangefinder trouble #1

    Greetings Fetts,

    I'm having a bit of rangefinder trouble. I had a servo installed into my Mystery helmet to run my aluminium rangefinder stalk. I got it back and it worked, but as soon as I added my Bobo LEDs, it seemed to be just a bit too heavy to raise the rangestalk back up. I know that servos can be tricky and if there's too much power you blow it, and if there isn't it doesn't work. I need your advice. I don't want to have to take out the LED's and the servo moves fine when the rangefinder is disconnected, so it's not like it's malfunctioning. Do you think it's because I'm using an aluminium stalk rather than a resin one? The aluminium one seems pretty light to me. Any help would be great. Thanks!

    John Barrows, Jr.
    TK-1776
  2. Rodann
    Guest
    May 3, 2004, 2:42 AM - Re: rangefinder trouble #2

    Any chance the power is grounding out or short circuiting on the stalk? I always have that trouble with aluminum gizmos. Remember, aluminum conducts electricity- I sometimes forget.

  3. mobius's Avatar
    Member Since
    Aug 2003
    Posts
    424
    May 3, 2004, 11:18 AM - Re: rangefinder trouble #3

    There is nothing that touces the stalk execpt a plastic disk that conects to the servo, no wiring.
  4. krillindb's Avatar
    Member Since
    Jun 2003
    Posts
    473
    May 3, 2004, 12:21 PM - Re: rangefinder trouble #4

    Perhaps your servo doesnt have enough torque. Mine has the same problem. I just have a cheap $10 servo. Do you know what kind of servo you have? You could always buy a new high torque servo from servocity.com.
  5. mobius's Avatar
    Member Since
    Aug 2003
    Posts
    424
    May 3, 2004, 12:55 PM - Re: rangefinder trouble #5

    The one that is in TK-1776 helmet is 1,2 KG torque and costs about 50$
  6. snake fett's Avatar
    Member Since
    Jan 2003
    Posts
    363
    Jun 16, 2004, 3:50 PM - Re: rangefinder trouble #6

    Is that the one from Hyperdine labs?
  7. BH2372's Avatar
    Member Since
    Sep 2002
    Posts
    366
    Jun 17, 2004, 12:28 PM - Re: rangefinder trouble #7

    my problem is almost the same . mine goes up and down just fine , but when i bend down to look at something it goes down on it's own because the servo doesn't have the power to keep it in the up position . i guess i need a better one to .

Similar Threads

  1. trouble with PMs anyone?
    By daric larone in forum Site Support & News
    Replies: 3
    Last Post: Apr 15, 2010, 8:03 PM
  2. LED Trouble!! Help me please!
    By tk9950 in forum Boba Fett Costume
    Replies: 16
    Last Post: Sep 13, 2008, 12:57 AM
  3. trouble with my sig pic...
    By Zurath Kodul in forum Site Support & News
    Replies: 6
    Last Post: Aug 28, 2008, 2:44 PM
  4. glue trouble pls help
    By saltydog81 in forum The Sarlacc Pit
    Replies: 10
    Last Post: Apr 22, 2008, 11:14 AM
  5. RIT Dye Remover TROUBLE!!!!!!!
    By Kashyyyk4ABY in forum Boba Fett Costume
    Replies: 5
    Last Post: Sep 20, 2007, 11:15 AM