Subscribe
  1. morpheus1977's Avatar
    Member Since
    Jul 2006
    Posts
    377
    May 7, 2007, 7:28 PM - ok I just got my chest Display now my question is.. #1

    HOW DO I MOUNT THIS THING lol.
    this is what my chest piece looks like.
    front

    back

    and the vest I use.

    now I have already excepted the fact I will have to punch a small hole in the vest for the wires to pass through and just have the battery attached on the inside of the vest. My mulitple questions are (because I dont want to screw this up) whats the best way to attach it to the armor piece? velcro? hot glue? do I make the windows the same size as the display units so they slide though? or do I make them slightly smaller. I would love some help with this....
  2. DL44 Blaster's Avatar
    Member Since
    Mar 2002
    Posts
    1,935
    May 7, 2007, 8:09 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #2

    I used aluminum duct tape to hold my chest display onto the rear of it. There are more fancy ways to go, but it works for me. I don't have the dimensions of the chest cut-outs on hand, perhaps somebody will chime in with them.

    Steve
  3. Wes is offline Wes
    May 7, 2007, 9:52 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #3

    I use snaps to attach my plates to vest, but here is a pic. I used hot glue for the board and just put a little piece of velcro on the 9V

    This is a BM chest plate V2 with a Tk409 light. The top section slides right in and the bottom sits back against the plate.
    Last edited by Wes; May 15, 2008 at 10:51 PM.
  4. Predatormv's Avatar
    Member Since
    Nov 2002
    Posts
    2,199
    May 7, 2007, 10:56 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #4

    I hot glue mine in. I have the Shackman lights. Remember to put a small peice of dark visor lense between the armor and the lights to dim them a bit.
  5. I helped at SDCC '08 Jimmy BufFETT's Avatar
    Member Since
    Apr 2006
    Posts
    2,861
    May 8, 2007, 12:06 AM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #5

    I also hot glue mine in, but I have a slit in my vest to allow the wire to run through it. That way, I don't have to take the armor off the vest to turn it on/off or to change the battery. My battery is attached to my jumpsuit.
  6. morpheus1977's Avatar
    Member Since
    Jul 2006
    Posts
    377
    May 8, 2007, 9:27 AM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #6

    I ended up just using a butt load of hot glue to attach it and all I have to do is build up the courage to put a whole in my vest for the battery line LOL
  7. morpheus1977's Avatar
    Member Since
    Jul 2006
    Posts
    377
    May 8, 2007, 1:27 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #7

    ok so I have every thing attached but now the armor plate sticks out a little so I may have to cut a hole in my vest the size of the circuit board to it sits in the hole (I am not the only one who has had to this correct?? I am very nervous about cutting a big ol hold in it...)
  8. Admin Staff webchief's Avatar
    Member Since
    Mar 2002
    Posts
    4,704
    May 8, 2007, 1:35 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #8

    Yes, I had to cut a hole into my vest to fit the electronics as well.
  9. Predatormv's Avatar
    Member Since
    Nov 2002
    Posts
    2,199
    May 8, 2007, 11:19 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #9

    Yea I think most of us cut holes in the vest for it. I am actually cutting two holes, one behind each armor peice since the shackman lights are two boards.
  10. morpheus1977's Avatar
    Member Since
    Jul 2006
    Posts
    377
    May 9, 2007, 1:58 AM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #10

    well the only whole I had to end up making was just for the wire it self. the armor plate stick out just a little bit nothing that a couple extra pieces of velcro cant fix...
  11. stormtrooperguy's Avatar
    Member Since
    Dec 2004
    Posts
    5,039
    May 9, 2007, 12:47 PM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #11

    i have the shackman display (the 2 board style).

    both boards are inside my vest, duct taped in. the vest is cut through to let the lights out of the chest.
  12. Admin Staff Trooper TK409's Avatar
    Member Since
    Mar 2003
    Posts
    1,068
    Jul 23, 2007, 10:20 AM - Re: ok I just got my chest Display now my question is.. #12

    I cut a hole in my vest, ran the cord down to one of my pouches. The board doesn't lay flat on a curved chest plate so I just cut a few pieces of styene, hotglued them on to the board to make little feet to level it out - then hotglued the feet to the armor.





Similar Threads

  1. TK 409 Chest Display help please.
    By TK 4130 in forum Boba Fett Costume
    Replies: 2
    Last Post: Apr 16, 2009, 2:06 PM
  2. Advice wanted for chest display to BM chest armor
    By Flettch in forum Boba Fett Costume
    Replies: 5
    Last Post: Aug 24, 2008, 1:33 PM
  3. Chest Display
    By OrtharRrith in forum Boba Fett Costume
    Replies: 4
    Last Post: Dec 21, 2007, 2:43 PM
  4. chest display instilation question.
    By morpheus1977 in forum Boba Fett Costume
    Replies: 5
    Last Post: Dec 4, 2006, 4:03 PM
  5. My Chest Display
    By DarthBish in forum Boba Fett Costume
    Replies: 4
    Last Post: Dec 29, 2004, 6:14 PM